Mitä ovat unisiepparit?

Unensieppaajat ovat lähtöisin Amerikan alkuperäiskansojen mailta. Ojibwa (Chippewa) heimo uskoi, että ilma on täynnä hyviä ja pahoja unia. Kun unensieppaaja roikkuu sänkysi yllä, se liikkuu vapaasti yön ilmassa ja sieppaa unet, kun ne kulkevat sen ohi. Hyvät unet löytävät tiensä siepparin keskustan läpi, mutta pahat unet eksyvät ja jäävät kiinni verkkoon ja tuhoutuvat ensimmäisten aamun valon säteiden aikaan muuttuen kastepisaroiksi ja valuvat sulkia pitkin maahan. Niinpä heimon lapsien vuoteiden ylle ripustettiin unensieppaajia karkoittamaan pienokaisten pahat unet.

Unisieppareista liikkuu paljon muitakin legendoja ja myös niiden ensimmäisistä käyttäjistä löytyy erilaisia tietoja. Näihin tarinoihin voi tutusta tarkemmin netissä monilla asiaan vihkiytyneillä sivustoilla. Alkuperäiskansojen unisiepparit ovat täysin heidän kulttuurinsa oma perinne ja taidemuoto eikä tarkoitukseni olekaan kopioda tai loukata näissä kulttuureissa esiintyviä käsitöitä. Tekemäni unisiepparit ovat pelkästään minun näkemykseni kauniista esineistä, joiden tarkoitus on tuoda hyvää ja rauhaisaa mieltä vastaanottajalle. Inspiraatiota olen toki osittain saanut Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen käsitöistä.

Unisieppareiden tekeminen on varsin terapeuttista puuhaa ja siten jokaiseen tekemääni sieppariin varastoituu paljon hyvää mieltä vastaanottajaa varten. Hyvän mielen tuojan voi ripustaa myös muualle kuin makuuhuoneeseen; paras paikka olisi ikkunan läheisyydessä, jolloin valon säteet pääsevät välkehtimään helmien ja kristallien läpi lisäten sisustuskorujen kauneutta.

Kauniita valonsäteitä katsellessa on mukava koota ajatuksiaan ja varastaa hetki aikaa omille mietteille!

Puoliöinen taivas

Puoliöinen taivas